Skär upp köttet och servera med varm brysselkål, kokt potatis och den goda äppelsåsen till. Krydda köttet runtom med salt, peppar och ingefära och lägg det i formen
Stick ett hål på längden genom fläskkarrén, använd en trägaffel. Fyll med katrinplommon. Låt koka ihop ett par minuter och smaksätt med salt, peppar och finskuren färsk mejram
Stick ett hål på längden genom fläskkarrén, använd en trägaffel. Fyll med katrinplommon. Låt koka ihop ett par minuter och smaksätt med salt, peppar och finskuren färsk mejram
Benfri fläskkarré är sån där himla god och bra mat, om den bara lagas rätt så den inte blir torr. Lägg ner köttet som du gnider in med salt, svartpeppar och ingefära
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen
Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor. Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra
Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Viktväktarmässigt så är fläskkarré inte det allra bästa köttet, propointsen försvinner snabbt då köttet har hög fetthalt
Jag kan rekommendera ugnsstekt fläskkarré. Lägg karrén i formen med grönsakerna. ca 1 kg benfri fläskkarré. Täck den med aluminiumfolie och låt den vila i 10-15 minuter. Smaksätt såsen med soja, gelé, salt och peppar 6 portioner. ca 1 kg benfri fläskkarré
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.