Hjort, kantareller och trumpetsvamp i en härlig kombination, kryddad med både enbär och rosépeppar. Helt enkelt en suverän höstgryta att njuta av i höstmörkret, tillsammans med ett gott rödvin så är fredagsmiddagen fixad
Ett riktigt fylligt vin med många mörka bär som blåbär och svartavinbär i både smak och doft, kraftfullt och fruktsyrigt så det förslår och riktigt, riktigt bra till den grillade fläsksidan
Av skyn till kycklingen gjorde jag en god och syrlig gräddsås. Tillagade hel majskyckling med ungefär samma smaksättning som i dumplingsen jag gjorde i helgen
Färdig att skivas upp och serveras med rykande god, nykokt potatis, skeda ur formen med alla härliga grönsaker, äpple, lök och svamp och den goda gräddsåsen
Tillsätt grädden och låt såsen koka upp och smaka till sist av den med salt och peppar. Smaksätt såsen med t ex gelé, mesost, dragon, salvia, senap eller ädelost
Häll på vispgrädde och smaka av med vitpeppar. Gräddsås på buljongtärning - ger 5 dl färdig sås. En enkel gräddsås som blir gräddig och god även fast den enbart innehåller ca 20% grädde
Smaka av med salt och peppar. Kanske behövs lite mer gelé för att balansera smakerna. 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé
Smaka av med salt och peppar. Kanske behövs lite mer gelé för att balansera smakerna. 1nymald vitpepparSå här gör du Koka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.