12 msk
majonnäs (valfritt)Koka äggen hårda ca 8 minuters koktid. Häll av ansjovis - spara gärna lite av spadet om du vill späda röra sedan. Hacka och tärna ansjovis, hacka dill och finhacka rödlök. Lägg i en bunke. Spara lite dill till garnering. Kyl och skala äggen. Hacka dem eller skär i små tärningar och tillsätt till bunken. Rör också ner äggulor (valfritt) och rör ihop. Blanda ner hackad gräslök, kaviar, creme fraiche och majonnäs om du vill ha det i. Späd ev. med lite av ansjovislagen om du vill ha gubbröran lösare samt mer salt och smakrik. Kan även smakas av med lite vitpeppar om man vill. Hit kan du förbereda röran och förvara i kylen. Garnera vid servering med mer finhackad dill och ev. mer gräslök samt rödlök om du vill.
Svenskt klassiskt tilltugg i form av gubbröra med potatis på grovt bröd. Gubbröra. Lägg ett lager potatis på brödet, täck med gubbröra och garnera med en dillkvist
Ingredienser Portioner. 4 2 kalla hårdkokta ägg 4 medelstora kalla kokta potatisar 100 g ansjovisfiléer 2 msk finskuren gräslök 2 msk finskuren dill 1 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 msk kaviar salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.