Gulasch & fusksurdeg
Kristins
Kristins
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g högrev, fransyska men funkar såklart även med ytterlår, grytbitar ect.
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 hackade tomater (eller en tetra krossade)
  • 2 dl rödvin
  • 3 stjälkar bladselleri
  • 1 röd paparika
  • 1 msk rökigt paprikapulver
  • 1 msk mejram
  • 1 msk hel kummin
  • 2-3 lagerblad 1 röd chili, spansk peppar
  • 1 citron, zest
  • 1-2 st köttbuljongtärning,
  • salt och peppar
  • olja
  • ev. lite redning och/eller vatten
  • 1/2 bit jäst, alltså 25 g 3 dl ljummet vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 0,25 dl vetekli
  • 1 dl fullkornsmjöl av råg
  • 6 dl vetemjöl special
  • vill man så kan man även blanda ner lite nötter och torkad frukt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.