Faktiskt finns det mat som är godare i matlåda än vad den är nygjord… Gulaschsoppa är en sådan rätt, som liksom gosar till sig i matlådan under dagen och smakar alldeles, alldeles underbart till lunch på jobbet
Det här var andra gången jag lagade köttsoppa (påälgkött) och den blev jätte jätte god. Hemligheten tror jag är att koka köttet en, två dagar före man skall äta det och låta köttet koka riktigt länge och även grönsakerna (då på väldigt låg temperatur)
Påälgkött. Med en bit vitkål i kylen som det var dags att ta reda på och med billiga kålrötter på affären när jag handlade i går, blev det höstgryta till middag
Häll på oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig vispning med elvisp. Kantskär brödskivorna och stek dem i smör på medelhög värme eller rosta dem i brödrosten
Vildsvin är gott, sommartid grillar vi köttet men under vinterhalvåret passar en värmande soppa. Receptet är hämtat ur Morberg jagar och lagar förutom att jag bytt ut kummin till sambal oelek
Bryn kött och fläsk i omgångar i en stor gryta eller kastrull med olja på hög värme. Sänk värmen på köttet och tillsätt lök, vitlök, morötter och blekselleri
Låt den hackade löken fräsa med på slutet. Häll på porter och buljong. Låt den också koka med på slutet. Den här rätten bygger på smakbrytningen mellan geléns sötma, vinägerns syra och gräddigheten från crème fraiche
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.