Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Ett rött och aromatiskt ris med smak av tomat, grönabönoroch kött. Perserna är kända för sitt ris och de har många fantastiska recept som adas polo och persiskt ris med saffran
13 dl Grönabönor. 1Ris eller nudlarKoka upp de grönabönorna. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Skär den andra citronen i skivor och klyfta lökarna och lägg ner lök och citronskivor i formen tillsammans med de grönabönorna, blomkålsbuketterna och vitlöksklyftorna
Hetta upp olja med spiskummin, paprikapulver och salt i en stekpanna på medelvärme. Koka gryn enligt anvisning på förpackningen och skölj det sedan kallt
Servera tillsammans med andra goda afrikanska grytor och Zeinas injera. Hacka lök i tärningar, dela grönabönor i mitten, skala och skär morötterna i stavar lika långa som bönorna, riv vitlök, hacka tomaterna i små tärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.