Eftersom inte det finns så många helgon här fick det bli Gustav II Adolf i Göteborg istället. Man känner igen bakelsen på siluetten av Gustav II Adolf huvud
Gustav Trägårdh. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rotfrukter. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Blanda samman på en plåt med olja, timjan samt salt och peppar efter smak
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Tortilla. Strimla kycklingen och stek i smör på medelhög värme ca 10 min. Krydda med grillkrydda och blanda om ordentligt
Gustav Trägårdh. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rotfrukter. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Blanda samman på en plåt med olja, timjan samt salt och peppar efter smak
Gustav Trägårdh. 1. Sätt ugnen på 100 grader. 2. Tillbehör. Skala och koka potatisen. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter och tillsätt till potatisen när det återstår 5 min av koktiden
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform mycket noga, cm 22 cm i diameter. Rör smör och socker vitt och poröst, tillsätt äggulorna en i sänder under fortsatt vispning
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Tortilla. Strimla kycklingen och stek i smör på medelhög värme ca 10 min. Krydda med grillkrydda och blanda om ordentligt
Till slut var det äntligen dags för ett försenat fördelsedagskalas för Gustav. Vi hade rätt så många och långa diskussioner om vad vi skulle baka för tårta
Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
För bästa resultat har jag av Gustav Erikson, mästare i charkuteri, fått veta att för bästa resultat ska man mala kött med salt dagen före korvmakeriet
Gustav Lorentz Riesling Réserve (nr 22257). Gustav Lorentz Riesling Réserve (nr 22257). Från vänster. Primörgrönsaker med kryddig hollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
För övrigt har jag ätit bakelse idag till Gustav II Adolfs minne. Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.