Pajen jag bjuder på idag är en uppdaterad variant på toscapaj, jag har använd härliga valnötter, mandlar och ljuvliga päron som liksom omsluts och gifter sig med den lena kolan
Vänd ner mandel, choklad, maränger och apelsinskal i smeten. Garnera gärna även med lite apelsinskalsremsor och krossa lite maränger över så blir den ännu lite finare och påsklik
Vispade ihop en vaniljkrämoch blandade den med rumsvarmt smör, strösocker och vaniljsocker. Fyllningen blev jag dock väldigt nöjd medoch kommer använda även till vanliga bullar
En mörkare smak av choklad med härliga höstpäronoch mandet. Smöra och mjöla en springform. Dela päronen i skivor och tryck ner i ett fint mönster i smeten, Toppa med mandelen
Det där med desserter är inte min bästa gren. Övriga familjen var lite mer kritiska, Alma tyckte att den smakade för mycket apelsin, Theo gillar inte sött och Leif kunde inte säga varför den inte var i hans smak men gillar apelsin och choklad så testa
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Då är det otroligt smarrigt medkanderade mandlar. Smaksatta med kanel. Jag har alltid gillat sötmandel och brukar rosta dem i torr stekpanna, det är verkligen jättegott
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Det här brödet jar jag gjort massvis med gånger och det går att variera i det oändliga. På morgonen toppar du med frön eventuellt kan du spreja/pensla på lite vatten för att få fröna att fästa
Häll i socker och kanel och rör runt. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om. Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200 gr
Halvera päronenoch ta bort kärnhuset med en sked. Servera med glass eller grädde. Riv mandelmassan över päronen, strö över valnötterna och toppa med sirapen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.