”Bloooommande sköna daaaalar, hem för mitt hjäärtas rooooo”. Ähum. Om ni hittar en fåne i bersån som sjunger Herman Palms ”Under rönn och syrén” för full hals så är det jag
Att göra egen saft är verkligen inte svårt, det tar bara lite tid. Framför allt att plocka bären. Men när det väl är gjort går själva saftkoket på max en timme
God Morgon på er alla sommarbloggläsare. Vilken start på dagen. De andra sover fortfarande och jag kan tassa runt här hemma alldeles själv och bara njuta av tystnaden
1,5 kg socker. 11 l vatten. 117 stora klasar av rallarros. 1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten
Saft av svartvinbärsblad. 1 L vatten. 1 kg socker. 1 pkt citronsyra. 2 citroner, skivade. 1 L vinbärsblad. Varva den skivade citronen med bladen i en stor glasburk eller tillbringare
Har dina svarta vinbär redan hunnit bli övermogna. Misströsta inte. Den godaste saften gör du på bladen. Min sats blev precis klar och den smakar alldeles alldeles underbart
10 Jun. 07. 54. Saft och sylt. 0kommentarer. När jag gör något så vill jag ju gärna få ut så mycket som möjligt av mina råvaror så därför gör jag alltid saft och sylt på samma sats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.