Häromdagen kom jag att tänka på det här "Hälsobrödet". )Hälsobröd i långpanna1 paket jäst (gärna rött)4+3 dl vatten2 dl havregryn1 dl linfrö2 dl solroskärnor2 dl kruska- eller vete- eller havrekli (jag brukar ta vetekli)2 msk matbrödssirap3 msk raps- eller olivolja1 msk salt9-10 dl vetemjöl special eller dinkelmjöl (jag tog vetemjöl special)russin efter behag - om man villKoka upp 4 dl vatten
Ställ ugnen på 175 grader, låt den värmas upp medan du blandar alla torra ingredienser i en bunke. Häll i filmjölk och sirap och rör ihop (helst med elvisp)
Hälsobröd LCHF. Doften av nybakat slår det mesta. Det får mig bland annat att minnas mina barndomssomrar hemma hos mormor och morfar när mormor stod med mjöl upp till armbågarna och knådade degen så det pärlade sig i pannan och föste lätt bort det gråa lockarna som frenetiskt letade sig fram genom sjalen
Ett gott hälsobröd med bikarbonat istället för jäst. Hälsobröd 1 bröd. Hälsobröd 1 bröd. Det är lätt till att man alltid bakar samma bröd med vetemjöl, så idag blev det lite nytt
Smula jästen i en bunke, värm vattnet till fingervärme och blanda ut jästen. Tillsätt salt, olja, linfrön, pumpafrön, solroskärnor och havregryn och låt det blanda sig ordentligt
Här snackar vi inte bara, utan det är verkligen ett äkta hälsobröd. Det här hälsobrödet har mindre kolhydrater och är gjort på ekologiska frön och blåbär som kroppen mår bra av
I helgen slog jag till och bakade ett riktigt nyttigt bröd, Hälsobrödet. Hälsobröd, 1 limpa. Att jag tycker om bröd och gärna äter mycket bröd kan inte ha undgått mina trogna läsare
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda torrvarorna väl. Blanda sist i sirap och a-fil och blanda ordentligt. Smörj och bröa två brödformar och fördela degen i formarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.