GI-knäckebröd. Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Vad gör man om man vill ha något gott, lite sött och härligt chokladigt. Förutom chiafrön innehåller min hälsosamma kladdaka avokado, mandelmjöl och är sötad med sötströ
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets. 1/2 dl mörk sirap (jag anväde rörsocker-sirap). 175 g ljus gluten- och mjölkfri basmix. När bröden jäst färdigt, placera dem i nedre delen av ugen och grädda 45-60 minuter. 1/2 dl mörk sirap (jag anväde rörsocker-sirap). 175 g ljus gluten- och mjölkfri basmix
Resultatet blev precis som tidigare mycket gott. Jag hamnade på mitt tema Kladdkakor och till slut öppnade jag receptet på Hälsosam kladdkaka med avokado
Igår svängde jag ihop mitt favoritbröd - en glutenfri formfranska som fungerar utmärkt som rostbröd. Jag har gjort receptet i en liten brödform, men har man en normalstor på ca 1,5 liter, skulle jag säga att det är lagom att ungefärligt tre- till fyrdubbla alla ingredienser och förmodligen förlänga gräddnigstiden en aning (känn med en sticka)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.