Riv mandelmassan grovt och blanda den med smöret till en mjuk massa. Mandelfyllning. Vispa upp ägget och pensla bullarna med ägget, strö över pärlsocker
Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg. 5 dl standard mjölk1 ägg1 paket jäst gärna för söta degar1 krm salt 1 pkt saffran175g smör (smält)Ca 2 1/2 dl daddelcremDinkelsikt (tills du får en deg med lagom konsistens)Topping. Knåda degen, gärna med maskin 8 minuter och tillsätt mer mjöl tills degen fått en fin och lagom fast konsistens
I år fick det bli en fyllning med smak av apelsin och istället för mandelmassa använde jag mandelmjöl, dottern kan nämligen inte äta mandelmassa (den innehåller bittermandel)
Därmed blev det en laddning lite hälsosammare bullar i år, men precis lika goda. Vetemjöl är ersatt med dinkel och sockret reducerat och ersatt med råsocker och dadlar, lite snällare mot magen och hälsan helt enkelt
Saffransbullar. Börja med att röra ut saffranet i likören, gärna kvällen före. Vi börjar med krämen. Blanda rumsvarmt smör med finriven mandelmassa, råsocker och vaniljsocker
Det verkar ju onekligen vara en råvara med mirakel-egenskaper. Hursomhelst så snubblade jag över ett recept på ett par super enkla, snabba och dessutom hälsosamma kokos-bars hos den grymt inspirerande bloggen Fixa Själv och vart bara tvungen att testa
Smält smöret och tillsätt nästan all mjölk, spara lite att blanda ut saffranet med. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en sockerbit och rör i lite mjölk
Så skönt med sånna helger ibland. Blanda ihop riven kokos med honung och lite kokosmjölk. Lägg dem på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i frysen ca 1 timma
Dessa ska testas på helgens glöggmys med vänner och kollegor. Inför söndagens första advent har jag testat nytt recept på saffransbullar som jag hittade på suveräna bloggen Lindas bakskola
Jag vill veta vad det är jag stoppar i mig och ser gärna att det är lite åt det hälsosammare hållet. Rör ihop avokado och choklad och krydda med vanilj och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.