Spännande att få skala dom sedan och smaka hur de smakar. Jodå, nu händer det saker må ni tro. Vi blev nästan lite rädda igårkväll när vi satt och åt mat och det small till ganska högt, det lät som ett skott som sköts iväg när de skjuter varandra på tv
Mosa ihop och fyll sedan skalet med blandningen. Ja, alltså, jag har inte vunnit på triss (även om det hade varit väldigt trevligt), utan plötsligt har man en sån där dag när allt blir nästan helt perfekt
Lätt som en plätt då man bara blandar alla torra ingridienser först och sedan häller i lite honung och 1 liter filmjölk. Häll den lösa degen i två formar och sedan skall dom stå i ugnen 1timma och 40 min
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme
Koka ytterligare några minuter så att grytan reder sig och smaka sedan av med salt och vitpeppar. Det jag saknade på det gamla kortet som brukar vara så roligt att läsa eftersom det har hänt så mycket på matfronten är den korta inledningen till receptet, det fanns ingen sådan till just det här receptet
Köttfärslimpa är perfekt att förbereda och sedan frysa in, och dessutom en ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen, vilket betyder att det inte heller vid tillagningen behövs avsättas särskilt mycket tid
Barnasinnet kommer fram så fort jag får äta med händerna. Det slabbas och tappas mat men det blir så himla gott när man bara får gotta ner sig i allt det goda med bara sina händer
Ja, jag lever. Den här bloggpausen blev visst något längre än jag först hade förutsett. Jag har däremot fortsatt att laga mat, baka, jaga nya recept och läst alla fina bloggar där ute i cyberspace
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.