Det bästa med hetaräkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor, kokta och skalade. Lägg ner de kokta och skalade räkorna och låt stå minst 2 timmar i kylen. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor
Skala räkorna och lägg i såsen. 1 kg räkor. 1-4 tsk sambal oelek (beroende på hur heta ni vill ha dom). Fisk och skaldjur, LCHF, Middag, Snacks och tilltugg 1 kg räkor. 1-4 tsk sambal oelek (beroende på hur heta ni vill ha dom)
Sist rör du ner de skalade räkorna. HetaräkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Krama ur och torka räkorna, fräs den i den heta oljan några sekunder. Här i Singapore är de inte lika salta räkorna, eller rättare sagt inte alls salta så jag rekommenderar att salta lite i oljan om du inte köper räkorna på IKEA här i Singapore
Lägg i räkorna samt den goda såsen i formarna och servera näs det fortfarande fräser. Tiggerräkor. När det fräser så häller du i räkorna och låter dem vara i ca 1,5 min beroende på storleken
Lägg ner räkorna och låt dem bara bli genomvarma. Ingredienser för 4 personer300 g skalade räkor eller 600 g oskalade3 msk olja1 msk curry1 tsk paprikapulver½ krm cayennepeppar2 paprikor, tärnade100 g champinjoner, skivade1 burk krossade tomater3 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche1-2 vitlöksklyftor, pressade3 msk sweet chili sås1 tsk salt1 krm vitpepparGör så härHetta upp oljan i en panna. 300 g skalade räkor eller
Det enda som kan ta lite tid är att skala räkorna. ½ påse skalade räkor (frysta som tinats). Tillsätt räkor och grädde och koka inte utan bara värm upp
Hetaräkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan. - Läs hela inlägget här 1 burk räkor i lake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.