) Högtårtbotten. Smörj en eller flera formar i valfri storlek och klä dem med en krage av bakplåtspapper (annars rinner smeten över, då de blir riktigt höga i ugn)
Jag har kollat olika recept och slutligen skrev jag upp tre stycken där samtliga "bagare" sa att de aldrig misslyckats med sin tårtbotten när de följt just det receptet -och idag var det dags att testa det första receptet
Klipp en remsa dubbelt så hög som formen, av bakplåtspapper. baka tårtbotten. Detta recept ger en fin och hög klassisk tårtbotten för 8, 12 och för 16 bitar. 3 Använd en krage på formen, det gör att tårtbottnen blir högre
Bara för att botten skall vara glutenfri innebär det inte en platt, kompakt och torr botten. Tvärtom, denna är luftig, lätt och saftig och jag får mycket beröm för den
Denna botten blev verkligen superbra. Denna tårta har tre bottnar och så är det blåbärmousse och vaniljkräm emellan och så har jag garnerat med marsipanrosor och hyvlad choklad
Utrustning. 2 st (ca20,5x5,5 cm) runda sockerkaksformer. Värm ugnen till 175°C med galler i mitten. Smöra formarna, klä sedan botten i varje form med en rund utklippt bakplåtspappers bit
Blogginlägget heter världens bästa tårtbotten, och mina förhoppningar var därmed skyhöga. Luftiga, höga och fluffiga bottnar som har den där segheten i sig att de knappt smular alls
Tänkte dela med mig av mitt grundrecept på tårtbotten som så klart är äggfri. Idag har jag bakat tårtbottnar då jag fyller år på onsdag och ska till svärföräldrarna för lite firande av mig och min svägerska på torsdag
Tänk på att det ska vara stora ägg som används annars blir tårtbotten inte så hög. Jag använder oftast det här receptet på tårtbotten och det fungerar jättebra
Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning. För er som odlar eran egen squash, ni missar väl inte att lägga in den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.