1,5 kg
älgkött eller högrev 3 msk vetemjöl 2 dl buljong från tärning 2 dl rött vin 15 enbär 1 lagerblad 4 gula lökar 1 förp kantareller 2 paprikor, små (röd och grön) ca 1 dl vispgrädde salt och peppar
Värmade höstmat när den är i sitt esse är ju så klart gratänger, soppor och grytor, och idag tänkte jag att vi skulle kika på grytan vi åt här hemma igår kväll
Denna höstens första gryta är lagad på märgpipa, smaksatt med stjälkselleri, gul lök, vitlök, sardeller (jo, men visst), fylligt och fruktigt rödvin, ett knippe örter samt torkade trattisar
Höstens första gryta. -) Först ut här hos mig blev en grekisk gryta som heter Stifado. En mycket smakrik gryta som förutom rött vin ska innehålla en hel del kryddor såsom kanel och nejlika, typiska kryddor för Grekland
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.