Höstig äppeltosca
Kostekonom.se
Kostekonom.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ca
  • 90 g Dinkelsikt eller vetemjöl
  • 30-40 kronor kilot för äpplen som egentligen smakar exakt likadant, bara att de ser rundare och blankare ut. Det finns även så mycket gott du kan göra på äpplen, både syrliga och söta äpplen. De sötare äpplena passar bäst som de är eller att göra ett trevligt äppelmos eller kompott på. Alla de lite syrligare äpplena som många även ratar, är perfekta till äppelpajen eller i andra bakverk, men de går även att använda i maten eller till en god äppelgelé. Alltså passar dina syrliga äpplen även jättebra till denna utsökt goda äppeltosca.
  • eller
  • 8-10 portioner
  • 100 g Smör
  • 2 st Ägg
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 3 st Medelstora äpplen
  • 1 Nypa salt
  • Kanel
  • 75 g Smör
  • 60 g Socker
  • 75 g Mandel (spån)
  • 1,5 msk Dinkelsikt eller vetemjöl
  • 1,5 msk Mjölk
  • 200 grader
  • 8-10 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.