30-40 kronor
kilot för äpplen som egentligen smakar exakt likadant, bara att de ser rundare och blankare ut. Det finns även så mycket gott du kan göra på äpplen, både syrliga och söta äpplen. De sötare äpplena passar bäst som de är eller att göra ett trevligt äppelmos eller kompott på. Alla de lite syrligare äpplena som många även ratar, är perfekta till äppelpajen eller i andra bakverk, men de går även att använda i maten eller till en god äppelgelé. Alltså passar dina syrliga äpplen även jättebra till denna utsökt goda äppeltosca.
Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret
Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret
Ska vi inte fortsätta lite på chokladtemat. Jag bakade denna underbara chokladrulltårta och fyllde den med marshmallowfyllning - det blir en smak av varm choklad med grädde och marshmallow
Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret
Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret
Nu börjar man märka att vintern snart är här. I vissa delar av landet har det redan kommit snö, men här i huvudstaden får vi nöja oss med frost, än så länge
Otroligt god och höstig. Denna äppeltosca gjorde jag för 3-4 år sen men jag minns fortfarande hur hela gick åt på direkten (vi hade vänner över på middag och denna var efterrätten)
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.