¾. 1 ½. 1 ½. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, halvera och avlägsna kärnorna ur plommonen. Lägg plommonhalvorna med snittytan nedåt i en smord ugnssäker form
Om ni gillar mandelmassa gissar jag att den här pajen faller er i smaken. Jag och mamma föll ju som furor för äppelkakan , men pappa tyckte att den här pajen var snäppet godare
Smält smör och socker i en kastrull på svag värme. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Häll degen i en pajform och tryck ut den medan den fortfarande är ljummen
Varje år får vi en enorm skörd plommon från plommonträden på gården, och trots att vi är fem hushåll som delar på dem så får vi alltid minst 5-10 kg bara till mig och Erik att dela på
En blandning av sött och syrligt, krämig mitt och knaprigt skal. Min kaka blev lite för lös i mitten den här gången men det berodde på att jag använde fel yoghurt
Vad du behöverpajskal125 g Smör2 msk Socker3 dl mjöl2 msk Vattenfyllning12 st plommon1 st citron finrrivet skal och saft2 dl couscous2 dl Vatten5 st Ägg2
Mördeg90 g florsocker [2 dl] 270 g vetemjöl [4,5 dl] 180 g smör 55 g ägg [1]. Frangipane200 g saltat smör, rumstempererat 200 g strösocker 2 ägg 200 g mandelmjöl ca 1 dl blåbär (svenska, går även bra att utesluta) 10-12 plommon (jubieumsplommon)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.