Jag älskar viltkött och bättre, mer ekologiskt kött än lokalt viltkött är svårt att få tag på. Träningen har jag fortsatt vila helt från under helgen för att jag inte vågat mig på någonting med tanke på stelheten och smärtan i nacken
Mårtenssons nyårsfirande var ett trevligt sådant och omman bortser från en liten miss vad gällde varmrätten, så flöt allt på utan några större blessyrer
När Mårtenssons associerar till höst och mat går tankarna till svamp, äpplen, rött mustigt vin, viltkött, grytor, lagerblad, enbär, te, päron, stek, mörk öl, rotfrukter, bär, risotto och lök
Hämtade röken som jag har tillsammansmed brorsan i veckan. På fredagen var det dags för rökning då jag är hemma föräldraledig och då det så att säga, mest sköter sig själv
Vi har inget överflöd av viltkött så därför väljer jag ut godbitar som just tjälknöl. Dagens recept, denna goda, klassiska svenska tjälknöl har väl ingen undgått att smakat på hoppas jag
Visst låter det galet, blåbärssås till viltkött. Det tyckte jag också första gången jag hörde det, men det passar som hand i handske till köttet och smakar jättegott
Viltkött är magert och blir lätt torrt, därför är det viktigt med snabb tillagning, eller att köttet äts direkt när det nått sin perfekta kärntemperatur
Strimla köttet och lägg det i en stor bunke. Mät upp den mängd kryddor du föredrar i en liten skål. Häll olivolja och chilisås i skålen och smula ner buljongtärningen,
Hon använde sig av viltkött och portvin i sin gryta men jag tog det jag hade helt enkelt. Nej, det är det nog inte ännu men iallafall, jag gjorde en supergod gryta igår
Jag lyckas även tigga till mig lite viltkött från vänner som jagar till min stora lycka. Eftersomminman tyvärr i stort sett aldrig jagar nuförtiden så köper jag vilt när abstinensen blir för stor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.