Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken ochäppelmosenoch rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan forma till en deg
För några dagar sen såg jag att vi hade några äpplen i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra medoch efter att ha funderat en stund bestämde jag mig för att baka äppelochkanelbullar
Det blev en härligt saftig sockerkaka fylld medkaneloch äppplen, kan inte bli smarrigare liksom. Hade lite creme fraiche i kylen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med, vad vore då inte bättre än att passa på att baka med det
Förslut och förvara svalt. Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker. 1½ dl äppelcidervinäger
Skala och kärna ur äpplena och mixa med stavmixer. Rör i äppelblandningen, kokosoljan, äggen och eventuellt lite vatten, så att smeten får rätt konsistens
Du kan variera genom att skaka äppelklyftorna i curry i stället för kanel/ingefära. Nu fick jag i alla fall en omåttlig lust att göra det, och förstärkte pannkakan med bacon och de allra första mogna äpplena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.