Servera kåldolmarna med kokt potatis, skysås, lingon ochpressgurka. Om inte stekpannan är bränd så blir det väldigt gott att vispa ur pannan medskysåsen så att du får med allt det goda från dolmarna
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 4 morötter 250 g champinjoner 2 msk smör eller margarin 500 g nötfärs 1 msk soja 1 msk balsamvinäger 1/2 tsk salt 2 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde Lägg till i inköpslistan
Servera biffarna medskysås, kokt potatis och kokta morötter kryddade med färsk timjan. Lägg alltsammans i matberedaren tillsammans med fläskfärs, salt och peppar och kör till en slät smet
Servera alldeles nygjord medpressad potatis, smörslungad spenat och tomatsallad. Själv hade jag en fantastisk nyårskväll med jättejättegod mat på restaurang tillsammans med äldsta dottern och hennes man
*Krydda med salt och peppar. Här kommer lite tips om hur då lyckas med oxfilén. Till dessa godbitar skar jag oxfilé i skivor som jag stekte i smör och rörde ihop en madeirasås
skär upp morötter, potatis och lägg på en plåt, strö på pommesfrittskrydda, peppar och örtsalt. marinera kycklingen i resterande kryddor och kyckling buljong ca 30-40 min 175grader. börja med såsen, ta en kastrull, häll i 3 dl grädde, 2 dl mjölk, grönsaksbuljong, 1 msk sweet chili, peppar, en halv påse gräddsås
Som ni vet kan jag bli oerhört sugen på halloumi bara sådär och sist det hände gjorde jag världens enklaste middag med stekt potatis, spenat, halloumi och stekt ägg vars rinniga gula agerar sås
Det blev väldigt lyckat ihop med kyckling, dragon och citronsmak. Servera med rostad potatis med lite skal kvar, eller som vi gjorde dagen efter, med ris till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.