Hallonmarmelad
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 liter hallon
  • 11 kg syltsocker
  • 10,5 dl vaniljsocker
  • 11 lime (valfritt)Rensa hallonen. Tina ev. frysta hallon. Skölj och skrubba limefrukten om du vill ha det i hallonmarmeladen. Riv skalet från limefrukten och pressa saften i en skål. Koka upp hallonen med socker och limeskal samt saft. Tillsätt och rör i socker. Koka på låg värme i tio minuter och skumma ev. med en slev. längs kanterna. Förbered under tiden marmeladburkar. Sterilisera dem gärna genom att koka dem i vatten i en kastrull kör dem i ungen på 120 grader. Häll upp hallonmarmeladen på burkar och sätt på lock och låt svalna. Förvaras svalt och mörkt. Öppnad burk förvarar du helst i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.