Durra med kalla grönsaker och mâche-salladdurra, kokt och avsvalnat/kalltgurkacocktailtomatermâcheolivoljahavssalthallonvinägertimjan, färskKoka durran i förväg
Krydda med flingsalt, chili explosion, chipotlepasta och några skvätt hallonvinäger. Ugnsbakad aubergine med chiliavokadomos1-2 port1 aubergine1 avocadoolivolja2 vitlöksklyftordragon, torkad om du inte har färskflingsaltsvartpepparchili explosion, några vrid på kvarnen1/2-1 tsk chipotlepastahallonvinäger, några stänkgranatäppelkärnorTvätta och skär itu auberginen på längden
Till det smakade det fint med nyplockad potatis, sallad på färska rödbetor och spenat med en dressing av vår hemgjorda vinbärs & hallonvinäger och olivolja och sen en pepparrotssmörsås till
)3-4 ankbröstsaltHallonsås200 g hallon (använde frysta)1 banan, skalad30 g färsk ingefära, skalad2 schalottenlökar, skalad1 klyfta vitlök5 dl kalvbuljong2 dl rödvin4 msk hallonvinäger50 g smörRotselleripyré500 g rotselleri50 g smör1 dl gräddevattensalt Bräserad rödkål400 g rödkål1 dl kalvbuljong1-2 msk hallonvinäger30 g smörTilläggTrattkantarellerBörja med att ta ankbrösten ut ur kylskåpet, de skall helst vara i rumstemperatur i åtminstone en timme Skär snitt i ankfettet, saltaFörbered såsenSkär löken, vitlöken, bananen och ingefäran i bitarLägg olivolja i en djup panna och lägg i de skurna ingredienserna, stek en stundLägg i hallonen och häll i vinet, vinägern och buljongenLåt såsen koka tills de finns ungefär 2-3 dl kvarKör genom en sil och lägg i smöretSkär kålen fintLägg i smöret i en panna och lägg i kålenLägg i resten av ingredienserna och låt sjuda i ca en timmeSmaka av med saltSkala och skär sellerin i bitar Lägg smöret i en kastrull och lägg i selleribitarnaBryn en stund och lägg i vatten att selleribitarna just och just täcksKoka tills bitarna är mjukaLägg i grädde och mosa med en stavmixerStek ankbrösten med skinnet nedåt, kom ihåg att börja på en KALL panna så att fettet börjar smälta småningomStek tills skinnet är krispigtVänd och stek tills andra sidan också fått lite färgLägg i ugnen, 175 grader, till ca 4-6 min. 4 msk hallonvinäger. 1-2 msk hallonvinäger
hallonvinäger (alt rödvinsvinäger) 3 + 3 msk . Lägg den i en skål med ca 3 msk hallonvinäger och ställ åt sidan. hallonvinäger (alt rödvinsvinäger) 3 + 3 msk
Vinbär- och hallonvinäger. Hönsen har plockat det mesta av våra vinbär i år, men som tur är så har vi gamla och höga buskar så bären längst upp har vi fått plocka själva
Tillsätt agavesirap och hallonvinäger på slutet. Rabarber- och mangochutneyca 2 dlca 240 g rabarberca 180 g mango (pakistansk/honungs-)1 rödlök, finhackad3 vitlöksklyftor, finhackade1 tsk bruna (svarta) senapsfrön ca 2 msk riven färsk ingefär 1 röd chili, finhackad2 msk solrosolja/rapsolja1 dl rödvinsvinäger1/2 dl vatten 1 msk agavesirap (lr honung)2 tsk hallonvinäger flingsaltfärsk korianderFräs rödlök, vitlök, chili och senapsfrön i oljan på medelvärme, i en kastrull, i ett par minuter
Ringla över hallonvinägern. Det börjar närma sig kräfttider och vi har redan tjuvstartat. Jag är tokig i kräftor och jag älskar bufféer så kräftskivor är bland det trevligaste jag vet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.