Halloumipytt med örtsmör och senapskräm med äpple
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 13 morötter
  • 11 blomkålshuvud, litet
  • 1 olivolja
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 135 g frysta örter, t ex herbes de Provence, dill, persilja eller basilika
  • 10,5 grönt äpple
  • 12 dl crème fraiche
  • 11 msk grovkornig senap
  • 12 tsk flytande honung
  • 12 krm salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 11 halloumi, 200 g
  • 11 –2 dl persilja, grovhackad
  • 170 g babyspenat
  • 11 citron, i klyftor
  • 1 ev 10 champinjoner, rensade och skurna i kvartar
  • 1 ev 1 krm chiliflakes
  • 1 Bas1 kg potatis 3 morötter 1 blomkålshuvud, litet olivolja salt svartpeppar
  • 1 Örtsmör50 g smör, rumsvarmt 35 g frysta örter, t ex herbes de Provence, dill, persilja eller basilika
  • 1 Senapskräm0,5 grönt äpple 2 dl crème fraiche 1 msk grovkornig senap 2 tsk flytande honung 2 krm salt 1 krm svartpeppar
  • 1 Topping1 halloumi, 200 g 1 –2 dl persilja, grovhackad 70 g babyspenat 1 citron, i klyftor ev 10 champinjoner, rensade och skurna i kvartar ev 1 krm chiliflakes .Bas
  • Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatis, morot och blomkål i munsbitar och placera på en klädd plåt. Du behöver inte skala potatis och morot först, men se till att du sköljer dem ordentligt. Ringla över olja, salta och peppra och rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut plåten. Senapskräm
  • Skala och riv äpplet. Krama ur vätskan. Blanda det rivna äpplet med crème fraiche, senap, honung, salt och peppar. Örtsmör
  • Blanda smör och örter. Lägg smöret över grönsakerna och rosta ytterligare 5–10 minuter tills de har fått en fin, gyllene färg. Topping
  • Stek halloumibitarna i lite olivolja i en stekpanna på hög värme tills de är gyllenbruna. Ta ut plåten, strö över persiljan och lägg på halloumin. Servera med spenat, citron, senapskräm och eventuellt champinjoner och chiliflakes.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.