4 Halloumisallad 3 dl bulgur 1 rödlök 2 morötter 1 zucchini 2 msk olivolja salt och svartpeppar 1 tsk timjan 1 msk balsamvinäger ca 300 g halloumiost Citron- och gurkröra 1 gurka 1/2 citron 250 g kvarg (10 %) 1 vitlöksklyfta Till servering 1/2 påse ruccola (à 65 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Varva med halloumi, morotsstavar, sojabönor, gurka, rädisor och matvete. Blanda olivolja med salt och peppar samt färskpressad citronsaft enligt smak och ringla över salladen
Ibland gör vi det enkelt för oss och äter de stekta ostskivorna med bara chiliolja till, precis som Nigella lärde oss att göra en gång i tiden och det är alltid lika gott
Denna har stekt halloumi som huvudingrediens och med en friskt ton av citron. Skär zucchinin i bitar och krydda med salt och vitlökspeppar och låt dem dra åt sig kryddorna en stund
Sushi är en sådan sak, liksom en blodig biff med bea och numera även halloumi. Häromdagen när det stora halloumisuget slog till ville jag ha det till middag men ändå gärna något mättande med potatis så det blev en sallad inspirerad av en otroligt god förrätt
Myntan och basilikan smakar underbart ihop med de söta jordgubbarna och den salta halloumiosten. ) Däremot har jag ändrat lite grann i receptet på salladen utifrån hur jag föredrar det, men så är det ju med recept
koka couscousen och låt svalna lite medans du gör i ordning det övriga. Halloumisallad, min favorit. blanda couscousen med grönsakerna,, häll på olivolja, sop
I den förstnämnda ramlade jag förbi receptet på den varma salladen ovan, som jag dock mixtrade med för att efterlikna den goda jag åt på jobbet i delin tre dagar i streck förra veckan med inställningen att
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.