Skala och skär pumpan i småbitar. Lägg i en ugnssäker form med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10-20 min (eller tills pumpan är helt mjuk). Mixa sedan pumpa och vatten med en stavmixer till en slät puré. Ställ åt sidan.
Smöra och mjöla en springform med avtagbar kant ca 24 cm i diameter.
Lägg rumsvarmt margarin, strösocker och rårörsocker i en skål. Vispa sedan allt sammans poröst
Knäck i äggen, ett i taget och fortsätt vispa under tiden för att få smeten luftig.
Tillsätt pumpapurén försiktigt och rör om.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål, sikta sedan mjölblandningen ned i pumpasmeten och blanda ordentligt
Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 min. Kolla med en provsticka om kakan är klar. Är stickan torr, då är kakan klar.
Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna under bakduk innan servering.
Glasyr: Blanda 3 dl florsocker och 0,5 dl vatten till glasyr och bre över kakan när den har kallnat. Pyntgelé, godis och annat kul kan sedan fästas i glasyren för att göra kakan ännu festligare.
Tips: Vill du variera smaksättningen på kakan, kan du tillsätta rivet skal och saft från en apelsin i pumpapurén.
Rebecka hade med sig något liknande till vår förra MBT och kombinationen med den mjuka och söta pumpan, de knapriga pumpafröna och den salta fetaosten är magisk
Kakorna blir väldigt söta, i synnerhet med glasyren på. Jag missade tyvärr detta inslag, men Storebror kunde inte sluta prata om spökmaränger, häxfingrar av smördeg och pumpakakor
Ugnsrostad butternutpumpamed rotfrukter och brysselkål. Min mami sa till mig häromdagen att hon hade märkt att jag inte åt särskilt mycket grönsaker i jämförelse med innan längre
Förra hösten gjorde jag en smaskig pumpasoppa men häromdagen blev det ugnsbakade pumpaklyftormed fetaost, ljummen bulgursallad med grönsaker, svamp och sojabönor, smörstekt sparris och en vitlökig yoghurtsås
Blanda allt tillsammans med olivolja, salt och peppar. Skala och skiva pumpan i ca 2-3 cm tjocka skivor. Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är mjuk. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 117 1/2 butternutpumpa, skalad och urkärnad
Rostad pumpa och morot med nötter och kapris- och russindressing. Den här gången hade jag en bit sötpotatis över från föregående dag som också fick följa med ner i salladen
Dessvärre blir de ganska smaklösa och lämpar sig bäst för kakor med glasyr, glasyren i sig är ju så söt och strösslet med,så då är denna kakdeg perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.