Inte så lätt att göra en fin övergång från kottar till lammytterfilén som vi käkade förra helgen, så vi struntar helt enkelt i det och går rakt på receptet och vintipset som hänger ihop med det
Tid ca 20 min / 25 stIngredienser. 1 pkt chokladfingrar500 gram mandelmassa25 st mandelflarnRöd karamellfärgDoppa mandelflarnen i karamellfärgen och låt ligga på en tallrik så färgen torkar inForma mandelmassan runt varje chokladfingerSkär små veck på mitten som föreställer våra knogar "mooahhh"Sätt på mandelflarnet längst ut som en nagelDoppa den andra änden i lite röd karamellfärg så det ser ut som blodKLART
Vispa ihop smöret, vaniljsockret, florsockret och det vanliga sockret till en slät smet. Tillsätt ett ägg och en äggula (äggvitan som blir över används till pensling senare)
Det blir nog en dag med molnigare och blåsigare väder och jag tänker att det ska bli kul att se om någon vågar trotsa väderläget och komma till trädgårdscafeet i dag
Jag är mitt inne i en period i mitt liv då jag kämpar extra mycket med något som ska ge mig bättre förutsättningar både nu och i ett framtida perspektiv
Så fram med kastruller och gryn, kyl och skafferivaror. Precis innan det är dags att ta av från kastrullen rörde jag ner ett medelstort ägg och gjorde hela härligheten än krämigare
Blanda ordentligt medhänderna eller en slev. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. När du är klar, lägg sötpotatis pommes frites på en tallrik som du täckt med lite hushållspapper så att oljan sugs upp
Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, medhänderna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.