Sätt en stekpanna på medelstark värme och strö ganska rikligt med flingsalt i pannan. Gnid in filéernas skinnsidor med lite olivolja, lägg filéerna i stekpannan med skinnsidan ner och peppra
Koka potatisen, blanda med de andra ingredienserna. Stek rödingen, gärna i rapsolja, på medelvarm platta cirka 4 min på skinnsidan och 1 minut på köttsidan
Jag trädde dem på grillspett och halstrade dem i riktigt hett grilljärn penslade med olja. De säljs aldrig med skal i affärer eller över disk, iallafall inte vad jag känner till
Foliebakad fjällrödingmed stor klyftpotatis. I dag lagar vi foliebakad odlad fjällröding. Man ska se upp med vad man äter för fisk, döda hav och en icke hållbar utveckling är inget som ska främjas
Ärtpesto har jag lagt upp recept på för flera år sedan och en variant är med bland övriga mjölkfria såser i min bok ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker”
halstradtorskrygg,. Det är ju lite krångligare med färsk fisk eftersom man helst ska äta den samma dag som man har köpt den vilket innebär att det blir några extra turer till affären i veckan men det är helt klart värt det eftersom det är så himla gott
Igår kom Beni på idén att göra en ärtpestomed örter till torsken som vi skulle äta. Så glad att Beni kom på idén med denna för den blev direkt en storfavorit för mig
Halstrad rödingfilé. Däremot var det lördagskvällens varmrätt, i den meny som började med syrlig räk- och avocadococtail och slutade med citron-panna cotta med dulce de leche och hallon
Halstrade pilgrimsmusslor med kapris- & pistaschvinägrett. Halstrade pilgrimsmusslor. Som vanligt firades nyår med två andra familjer som liksom vi verkligen uppskattar god mat med tillhörande dryck
Jag tog Kittelbergets Yoghurt och varvade med Grädde, Kanel och rårörda Lingon. Röding och Gräddstuvad Grönkål med Mese 1 Fjällröding 4 blad Grönkål 2 dl Vatten 1 tsk Ekologiskt Buljongpulver 1+1 msk Smör 1 tsk Messmör 1 dl Grädde Havssalt Skär bort den grova delen av stocken på grönkålen, skär resten i bitar. Fräs 1 msk smör med den förvällda kålen nån minut, tillsätt messmör och grädde
Halstrad torskrygg med dill, pepparrot, grönt äpple & brynt smör. Häll av vattnet från potatisen, krossa den lätt med en visp, rör i bacon & smaka av med lite vitpeppar
Tärna avokado, gurka och mango och blanda med chili, koriander, salt, svartpeppar och sesamolja. Rosta pinjenötterna med lite flingsalt i het och torr stekpanna
Klicka på majonnäsen och servera med en eller två limeklyftor att pressa över. Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med tydlig fatkaraktär, inslag av röda äpplen, valnötter, aprikos, brynt smör, apelsin och kardemumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.