Hacka dill, kapris, rödbetor, rödlök och värm med smält smör i en kastrull. Lägg dem i kastrullen med kallt vatten och skala dem för hand genom att gnida bort skalet
Börja med att skala och koka potatisen. Inte klokt vad det är billigt med torsk här. Lägg upp fisken på tallrikar och strö över, bacon, rödbetor ochkapris
Tillsätt den till det smälta smöretoch låt stå och puttra på medelvärme tills smöretoch pepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns
700 g benfri gösfilé. 1250 g smör. 14 msk kapris. 1saltKoka potatisen med skal i saltat vatten. 1Häll av potatisen och skala direkt så att potatisen inte tappar värme. 1Pressa den sedan direkt ner i den varma kastrullen och blanda i 100 g smöroch varm grädde så att det blir en bra konsistens på mandelpotatispurén. 1Tärna tomat i små kuber, finhacka dillen och rödlöken. 1Lägg 150 g smör i en liten kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt. 1Dra av från värmen och lägg ner tomat, dill, kapris, hackad rödlök och saften från en citron i smöret före servering. 1Dela fisken i portionsbitar och salta på köttsidan. 1Stek fisken på medelvärmemed skinnsidan neråt i 5 minuter, vänd sedan fisken och stek ytterligare i 4 minuter. 1Servera med en klyfta citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.