Min första tanke var att göra en fiskgryta så jag hade även köpt hem fänkål, citron och räkor. Hade bitar av torskrygg i frysen och eftersom det var värsta vårvädret så fick det bli grillning
Halstradtorskryggmed dill, pepparrot, grönt äpple & brynt smör. Häll av vattnet från potatisen, krossa den lätt med en visp, rör i bacon & smaka av med lite vitpeppar
Bryn torskryggen kort tid i en stekpanna med olivolja. Torskrygg (okej då, kanske inte det första man tänker på när det gäller Provence), fänkål och tomat
Sås med Pernod förstärker smaken av fänkål. Baka klart i ugnen tillsammans med fisken. Skär fänkålen tunt på mandolin och fräs i lite smör i en stekpanna
Stekt torskrygg kan varieras i det oändliga med olika tillbehör. Här serverar jag den med stekta zucchinistrimlor, fänkål och vitvinssås smaksatt med saffran
HalstradtorskryggmedmorotsrisottoHalstradtorskryggmed krämig risotto på morot. Svetta löken i smöret, tillsätt riset & låt det gå med i någon minut, tills det blir genomskinligt
Krydda med salt, peppar, och fänkålsfrön. Men att göra egen majonäs är ju en sak en matbloggare borde kunna bemästra, så jag satte helt enkelt igång med projektet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.