Stek biffarna några minuter på varje sida i rikligt med smör eller kokosolja. Lägg upp biffen på ett stort salladsblad, ha på en skiva ost om så önskas, bacon går också bra (det have inte vi denna gång), på med dressing och sen bara att njuta
Igår gjorde vi hemmagjorda ekologiska hamburgaremed bröd till middag. Vi serverade hamburgarna med aioli och sötpotatisklyftor kryddade med fajitakrydda
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Hamburgare som lyxas till med två såser blir fin helgmat att bjuda på. Forma fyra hamburgare. Med lite tid och omsorg kring tillbehören blir denna i grunden enkla anrättning något alldeles extra
Hamburgare. Sänk sedan värmen och låt dem bli klara i pannan medan du gör coleslaw och tillbehör. Skala och riv morötter och skiva vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin
Ansa löken, skär dem i ringar och stek upp dem tillsammans med biffarna. Lägg dem i en stekpanna tillsammans med lite smör och stek dem ca 3 minuter på varje sida. 4 msk nyttig ketchup (en fin ketchup är endast sötad med lite råsocker)
Skala rotfrukterna och skär dem sedan i små bitar eller strimlor. Tillsätt rotfrukterna enligt den principen, att de grönsaker som tar längst tid att mjukna, tillsätts först
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.