Hamburgare. För är det något som vi svenskar (och många med oss) gillar så är det att grilla, i alla fall om man ska tro på alla mattidningar som översvämmar tidningshyllorna i affärerna
Ikväll blev det iallafall en himla god liten hamburgare, smaksatt med lite färskost och sambal och serverad med rostat bröd, ugnsstekta potatisklyftor, grillade körsbärstomater, coleslaw med äpple, apelsin & vindruvor, avokadokeso och tomat- & mangosalsa
Det kan vara en gjord fisk, blandfärs eller lamm men det blir bäst med nötkött givetvis. Den har hetta, sötma, syra och passar perfekt till hamburgare men även som tillbehör till eller i en köttfärslimpa eller tex mex fajitas
Stek biffarna några minuter på varje sida i rikligt med smör eller kokosolja. Tillbehör. Lägg upp biffen på ett stort salladsblad, ha på en skiva ost om så önskas, bacon går också bra (det have inte vi denna gång), på med dressing och sen bara att njuta
Igår gjorde vi hemmagjorda ekologiska hamburgaremed bröd till middag. Vi serverade hamburgarna med aioli och sötpotatisklyftor kryddade med fajitakrydda
Tillbehören. Ansa löken, skär dem i ringar och stek upp dem tillsammans med biffarna. Tillbehör. Lägg dem i en stekpanna tillsammans med lite smör och stek dem ca 3 minuter på varje sida. 4 msk nyttig ketchup (en fin ketchup är endast sötad med lite råsocker)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.