Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Tillsätt vetemjölet, börja med den mindre mängden mjöl, och arbeta ihop allt till en smidig deg. För det mesta bakar jag egna hamburgerbröd och korvbröd
Vispa äggen och vispgrädden pösigt med maskin. Om man vill ha något mer brödlikt (än isbergssallad) runt sina hamburgare så rekommenderar vi dessa hamburgerbröd
Rör ut jästen med vattnet och mjölken. Täck bunken med handduk eller plastfolie. Forma dem till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Jag kommer ihåg helgen efter att dottern fick sina allergidiagnoser (spannmål, soja och mjölkallergi) - vi skulle iväg med småkillarnas dagis och ha en familjedag med korvgrillning och lekar
Men ibland är det gott med bröd också, så idag gav jag mig på och göra hamburgerbröd. Kvällsmaten idag blev hamburgare med bröd, vanligtvis brukar vi äta med ett salladsblad istället för bröd, vilket jag tycker funkar hur bra som helst, blir så fräscht
Pensla bröden med ägg uppvispat med lite mjölk och strö eventuellt sesamfrön över hamburgerbröden. Eventuellt kan man tänka sig att ersätta oljan med rumsvarmt smör som knådas in i degen
Skönt med lördag =) Idag har vi bakat hamburgerbröd här hemma eftersom vi hittade en bit högrev i frysen som vi bestämde oss för att göra hamburgare av
Just dessa är en typ av brioche bröd och degen var riktigt härlig att arbeta med. I Fredags så bakades det hamburgerbröd här hemma och jag erkänner, det är första gången jag gör hamburgerbröd men alla är vi nybörjare någon gång eller hur
Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med vatten eller mjölk. Forma bitarna till bullar som kavlas eller plattas till med handen till ca 10 cm stora kakor
Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa i 1–2 timmar. Vispa upp ägget med 1 tsk vatten och pensla bullarna
Dekorera med frön på toppen. Hemgjorda och glutenfria hamburgerbröd på några minuter. Riktiga hamburgare, men nyttig coleslaw (gjord på riven vitkål, paprika och dijonsenap och kvarg) och hemgjort hamburgerbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.