Underbar kaffe- och Kahluaglass. Vispa alla ingredienser tillsammans tills mjuka toppar formas, och du har en härlig, caffe latte-färgad luftig blandning
4-6 port (fler om det är som mingelmat). 2-3 dl riven västerbottensost. Baka i ugn i 10-12 min, eller tills anrättningen fått fin färg och en underbar doft sprider sig. -Mama Skogly ♥ ca 10 st. 2-3 dl riven västerbottensost
Jobbat 12-20. Jobbar 7-12 imorgon också så det blir hopp i säng strax. 3-4 vitlöksklyftor. 7-12 imorgon också så det blir hopp i säng strax. 3-4 vitlöksklyftor Pommes friteskrydda
Gratinerad hummer med basilika- och parmesansmör2 port1 hummeren klick smör0,5 tomat8 basilikablad1 liten vitlöksklyfta1 dl riven parmesanostsaltBlanda ihop kryddsmöret. Kräftsoppa med västerbottensflarn 4-6 port 1 kräftpaket 1 gul lök 1 morot 75 g rotselleri persilja 3 dl vitt vin 8 dl vatten 2 fiskbuljongtärningar 2 dl creme fraiche 3 dl grädde 1 msk tomatpuré 1 knivudd sambal Tina kräftorna och ta loss kräftstjärtarna. Blomkålspannacotta med räkor och rom6-8 st200 g blomkålvatten1 grönsaksbuljongtärning2,5 dl grädde2 gelatinblad2 dl matlagningsyoghurt1 dl hackad dillsalt och pepparGarnering. sikromrödlökräkorev dillKoka blomkålet i vatten med buljongtärningen i 5-10 minuter. 6-8 st
Blanda i örterna och senapen i crème fraiche-blandningen och pressa i vitlöken. 4 pers500 g solmogna tomater1 röd chili2 msk riven färsk ingefära250 g sockerrivet skal från 0,5 citron2 hackade vitlöksklyftor2-3 msk vitvinsvinägerSkär tomaterna i klyftor och skär bort kärnhus och skal med en vass kniv. 1 creme fracihe1 kruka basilika1-2 vitlöksklyftorsaltpeppar0,5 parmesanostRiv osten och vitlöken. Ajvar- och fetaostsås1 creme fracihe2 skedar ajvar1 förp. Grannfruns grillsåsFör 4-8 personer. -Mama Skogly ♥ 2 dl creme fracihe
Det har hänt att jag stått där med en chokladbit i handen, gått in på Facebook och kollat på en av mina inspirations-källor Andreia Brazier (så snygg fysik
I dotterns trädgård finns massor av aronia. Snabbplockade är de och dubbelt så nyttiga som blåbär, så jag måste bara prova om de går att göra något gott av dem
Krustader med crabsticks-röra och rom. Dela den i tre bitar och forma rullar, 2-3 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. In i ugnen på 200 grader i 5-10 minuter. Grädda i 175 grader tills de är gyllenbruna ca 5-10 minuter beroende på ugnen. 2-4 port. In i ugnen på 250 grader 10-15 minuter. Grädda i 175 grader tills de är gyllenbruna ca 5-10 minuter beroende på ugnen. -Mama Skogly ♥ ca 75 små. 2-4 port
Ugnsrosta grynen i cirka 10-15 minuter eller tills det doftar ljuvligt och de fått en fin gyllene färg. 1 portion - det här är en lagom portion för mig. 1 portion - det här är en lagom portion för mig. 1 portion - det här är en lagom portion för mig. 1 portion - det här är en lagom portion för mig
Jordgubbs- & nektarinsalsa. Zucchini- och fetaostbröd. Kokos- och hallonstubbe. 4-6 port. 1/4-½ tsk salt. In i ugnen 225 grader 30-40 min. Skär kycklingfiléerna i 3-4 bitar på längden och trä upp på spett. 1-2 vitlöksklyftor. Nagga degen med en gaffel och förgrädda ca 15 minuter - det gör inget om kanterna faller ner under gräddningen. Grädda i 30-45 minuter eller tills tomaterna bubblar och fått fin färg. 12-14 bitar. ca 12-20 mortlade turkisk peppar-karameller. Så här gör du- texten är avsedd för 10 bitar. -Mama Skogly ♥ 1 citron 1/2 liter jordgubbar. 4-6 port. 1/4-½ tsk salt. 1-2 vitlöksklyftor salt. 12-14 bitar. ca 12-20 mortlade turkisk peppar-karameller
M vill gärna ha chokladpudding, det är väl inte det mest festliga jag kan tänka mig, även om hemmagjord chokladpudding är otroligt gott, och långt från den som vispades ihop på pulver och serverades som mellanmål på fritids, Ja det var tider det, när man fick chokladpudding, saftsoppa och apk-limpa till mellis
Brie- och pestofylld tomat1 port1 stor kvisttomat eller bifftomatolivoljabalsamvinägerfranska örter (frysta)pestobrieoströdlökSkär av toppen på tomaten. Vitlöksbröd1 långfranska75-100 g rumsvarmt smör3 stora vitlöksklyftor, rivnahackad persiljasaltSkär snitt med ca 2 cm mellanrum i brödet, skär inte helt genom utan lämna ca 1 cm i botten av brödet. Spenat- och mozzarellasallad med krämig tomatdressing70 g babyspenat1 mozzarella2 tomater4 msk olivolja1 msk balsamvinägerflingsaltsvartpeppar1 tsk sockerpumpafrönsolrosfrönSkölj spenaten och lägg på ett fat. Låt ligga på glöd i ca 10-15 minuter. Fransk getostsallad1 crispsallad10-12 skivor baguette1 getost (President petits chévres doux)olivoljaflytande honungdressing. Ostfyllda gratinerade paprikor2-3 paprikor1 dl creme fraiche1/2 philadelphiaost75 g fetaosten liten bit mozzarella1 vitlöksklyftasalt & pepparörtsaltherrgårdsostDela paprikorna och ta bort kärnorna. -Mama Skogly ♥ 1 port. 75-100 g rumsvarmt smör. 10-12 skivor baguette. 2-3 paprikor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.