I den översta lådan hade farmor och jag en portmonnä (jag var tvungen att googla stavningen, hehe) där vi hade pengar från när vi pantat burkar/flaskor
Allra sist har du i apelsinjuicen och låter soppan koka upp igen. (Om du använder sådana där dallriga Fond du Chef-klumpar, lägg i dem när vattnet har kokat upp)
När dajmparfaitenhar stelnat ordentligt gör du hallonparfaiten. Vispa vaniljvispen och häll i dajmen. Den här gjorde jag i helgen, perfekt att kunna förbereda och bara ta fram enliten stund innan man ska äta den
Varmrättenhar jag i alla fall bestämt men än vet jag inte vad jag ska bjuda på för dessert/tårta. Lemon curd har jag nästan alltid i kylen, en riktig räddare i nöden och tar inte många minuter att koka ihop
Hade hört talas om pankopanering genom min obsession för asiatisk mat. Men när Charlotta hade testat att panera potatisbullar i panko, så gick jag helt enkelt och köpte mig enegen påse
Eller du har kanske sett förpackningen i butiken, men inte vetat vad det är bra för. Organiskt svavel haren massa hälsobringande egenskaper som vi faktiskt känt till i hundratals år
Tillagningen av soppan är inte alls svår menlångdragen och har många moment som ska betas av. När kryddorna är "klara" lägger man dem i tygstycket och knyter sedan runt matlagningssnöret så att den påse bildas där kryddorna ligger i själva påsen (jag placerade tyget i ett glas för att lättare få ihop tyget till en påse)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.