Bryn Smör och stek kantarellerna tills de får färg, salta och peppra. Det har funnits kantareller sen i slutet på juli, det har varit en bra växtsommar för svampen i år
Lägg kantarellerna runt om. Lägg på gösbitarna, krydda med salt och vitpeppar. kantareller. Blanda grädde och vin, smaka av med salt och vitpeppar och häll det i formen
Härliga primörer i form av vit och grön sparris och färskpotatis tillsammans med mjäll fjällröding och en lagom syrlig beurre blanc-sås, så gott som det bara kan bli
Ugnsbakad gösfilé med purjolök ochkantarellerPortioner. Lägg kantarellerna runt om. Salt och vitpeppar. Lägg på gösbitarna, krydda med salt och vitpeppar
Koka upp grädde, vin och vatten, smält i chevren och smaka av med lite salt och vitpeppar. Red av såsen med maizena utrört i lite vatten, låt koka upp och håll den sedan bara varm
Helstekt timjans- och honungsglacerad fläskytterfilé. Värm en stekpanna till medelvärme och låt kantarellerna försiktigt stekas så att vätskan kokas ur dem
Både kronhjortskalven ochkantarellerna kommer från skogens skafferi i Svanåtrakten. Serverade sedan köttet uppskuret i skivor på de ugnsbakade potatis- och jordärtskockorna, den stekta svampen, skysåsen och så några inlagda gröna tomater för sötsyrans skull
Kvarna över lite salt - bara något varv. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Lingon från skogen, gurka och potatis från fältet och quorn från… ehum, en stor silo i England. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
-). Ville tipsa er om en snabblagad rätt som jag ofta gör och som hela min familj älskar. Den är dessutom himla nyttig med laxen, spenaten och sötpotatisen
Skala potatisen och ställ åt sidan för tillfället. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Skicka med e-post. Ugnsbakad lax. blir fantastiskt god och saftig när den tillagas långsamt på låga. laxen en fräsch, vårig fänkålssallad med en frisk och örtig kall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.