Knäckiga havreoch kokos-kolakakor med mörk choklad. havre,. Min mor bakade alltid dessa och jag minns så väl att jag älskade dom just för att dom smakade kola och påminde lite om knäck
Smält smöret och blanda ner det tillsammans med sirap i skålen. Fyll 24 små eller 12 stora pappersformar till hälften och grädda i mitten av ugnen 10 min på 200 grader. Dela 24 små eller 12 stora pappersformar till hälften och grädda i mitten av ugnen 10 min på 200 grader Kolla till dem ofta så de inte bränns
Resultatet blev ett härligt saftigt bröd med god smak av råg ochhavre. Degen slängde jag ihop på kvällen och lät den stå och jäsa i kylen över natten och sedan slängde jag direkt in det i ugnen
Ikväll ska jag hem till en vän och spela sällskapsspel. Det bestämdes att vi skulle ta med tilltugg så jag tänkte att det vore schysst att baka lite kex och ta med
Brytbröd med havreoch råg. Passade på att sätta ännu en deg igår när jag ändå var igång och bakade. Tillsätt salt, olja, linfrön, havregryn, rågsikt och vetemjöl
Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Skala och tärna äpplena. Ta bort kärnhusen, stek äpplerna i lite smör kanel socker och sirap. Ta ut äppelpajen och låt den svalna något innan servering och den serveras med vaniljsås
Det går naturligtvis att använda vanligt mjöl ochhavregryn om man inte behöver ta sådan hänsyn. Rabarbern har funnits i butikerna ett tag och de är helt okej även om de inte är lika spröda och syrliga som de nyskördade från egna trädgården
Men vi kör på havregryn i denna familjen. Havregrynen mal jag i blender till mjöl. 5 dl havregryn (som mals). Låt jäsa i en timme och grädda i 225 grader i 20 minuter. 5 dl havregryn
Igårkväll bakade jag denna vansinnigt goda, sega, knäckiga paj med hallon och blåbär. Ja, jag har tjuvsmakat en sked på fredagsfikat redan, ville ju veta hur seg och knäckig den blev
Det är sommarnjutning och barndomsminnen för mig. Lägg vetemjöl, socker och kokos i en skål. Tillsätt smöret skuret i bitar och sirapen och arbeta ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.