Med drömmande blickar fick jag höra om denna åtråvärda delikatess av några. Ramslöken är tydligen ganska ovanlig och svår att hitta, helt i klass med folks hemlighållna bästa kantarellställen i skog och mark eller till och med ännu mer åtråvärd
Till jordgubbsgazpachon hade vi ett fröknäcke med färskost smaksatt med ramslök. Tips om du vill förbereda dem och skala och skära så lägg dem i en skål med mjölk så blir de inte bruna
För några helger sedan var jag ute på goda vänners landställe och upptäckte en ny vän RAMSLÖKEN. Dessa små blad växer i diken och ser ungefär ut som liljekonvalj blad men det går inte att ta miste på dem för dem luktar helt underbart, som en blandning mellan gräslök, vitlök och sommar
Smör, salt, peppar, pressad citron och lite citronsaft rört med så mycket ramslökshack som möjligt. Ramslökens milda, gröna löksmak med ton av vitlök kom väl till sin rätt i kryddsmöret
Sällan omnämns denna gröda i positiva ordalag, utan de flesta klagar över att den sprider sig, utrotar allt i sin väg och är i stort sett omöjlig att bli av med
Ramslöken är i säsong på våren men eftersom den går att torka kan man njuta av den tillsammans med de rotsaker som är i säsong nu på hösten… mycket angenäm kombination
Supergoda snurror med mild vitlöksmak från ramslöken tillsammans med smakrik ost och god sälta. Hacka ramslöken väldigt fint eller kör i en mixer tillsammans med smöret
Fylld svamp är en klassiker jag gärna återkommer till både som förrätt eller till mig själv som lättare lunch eller middag med sallad och en bit bröd till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.