Gott glutenfritt bröd med havre som ger mycket fibrer, vitaminer och mineraler. Glutenfritt havrebröd25 g jäst. Arbeta degen i maskin eller med elvisp i ca 5 minuter
Ett glutenfritt bröd med havre och solroskärnor som bara behöver jäsa en gång direkt i formen. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen med degkrokar tills den är fast men ändå lite kladdig
Det är dessutom många som frågat mig om det här medsurdegsbakning & det är jätteroligt. Då tar man helst ut den ett dygn/par timmar innan bakningen & späder med vatten & mjöl så att den är tjock som en våffelsmet
Låter kanske svårt för många och lite nördigt för en del men det är väldigt roligt tycker jag så här kommer mitt grundrecept på en rågsurdeg som du med lite omtänksamhet kan ha levande i många år framöver
Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen - spraya ugnen lite invändigt, både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta, det gör mycket för brödets skorpa
120 g (ca) vetesurdeg. Kör på degprogram. (Om din bakmaskin inte har detta, försök köra vanligt program OCH kom ihåg att avbryta det efter sista knådningen
Förvara surdegen i en burk med tättslutande lock i kylskåpet. Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.