Tillsätt smör eller kokosolja och finfördela det snabbt i mjölblandningen med fingrarna. Om du använder kokosolja var försiktig med dina varma händer så att oljan inte smälter för mycket, det kan vara bättre att köra ingredienserna i matberedare
De här sconsen med havregryn i är riktigt, riktigt goda. Servera med ditt favoritpålägg men mitt tips är smör och mesost (om man gillar det), jättegod kombo
Med inspiration från boken BAKA glutenfritt. Med inspiration från boken BAKA glutenfritt. )8 bitar. 90 g havregryn250g havremjöl eller bara havregryn 1 knapp msk kokossocker2 tsk bakpulver1 msk fiberhusk50 g kall kokosolja300 g havremjölkBlanda allt väl i en bunke, låt stå i 15 min
Serveras nygräddade med smör, lite marmelad och en god ost. Har bakat havrescones till frukost som vi strax ska hugga in på, men tänkte att ni kanske också ville ha ett frukosttips först
Vi gjorde Havrescones och havregrynsgröt med banan och kanel. Förutom att vi har ätit en extremt god tårta så har vi även hunnit med en supermysig frukost till Vasaloppet
Scones är så otroligt lätta att göra och dessutom känns det lite smålyxigt att slå sig ner vid frukostbordet med nygräddade bröd, marmelad, te och juice och bara njuta av att det är helg
Servera direkt, gärna med någon god ost och lite marmelad eller sylt. En av de sakerna jag bjöd på var nygräddade havrescones gjorda på bland annat yoghurt
När sommarkvällarna numera bjuder på mörker och regn kan man kontra med att baka dessa supergoda havrescones och mysa i soffan med en kopp te och tända ljus, det känns så mycket bättre då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.