Låt ugnen bli 175-200°C. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda de torra ingredienserna ovan (havregryn - vaniljsocker), häll i det smälta smöret och blanda försiktigt ner det hårda äggskummet
Avslutade med en havretårta, lite Key Lime Paj inspirerat. Lagom är bäst. Sommaren på intåg och vinsippandet blir plötsligt legitimt lite när som helst
Häll det smälta matfettet över havregrynen. Rör samman ägg och socker. Blanda ned äggblandningen i havregrynsblandningen och tillsätt vetemjöl, bakpulver, kanel och ingefära
Arbeta samman alla torra ingredienser med smöret o bittermandeloljan till en deg. Dela degen i 3 lika stora delar, kavla ut till ca 20 cm i diameter runda cirklar direkt på bakplåtspappret
Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och rör sedan i tillsammans med sirap och grädde. Fördela smeten till två och bred ut till kakor ca 20 cm i diameter på bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.