De här havretekakorna/bullarna har jag bakat åtskilliga gånger vid det här laget. Ibland har jag gjort på enbart havremjöl, och ibland har jag blandat havremjöl och rårismjöl (när jag inte haft tillräckligt med havremjöl hemma)
Nagga dem med en gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 min. 10 st5 dl mjölk4 dl havregryn1/2 msk salt1 msk ljus sirap150 g smör25 g färsk jäst8-9 dl vetemjöl specialGÖR SÅ HÄR
) Det gick ju bra till slut och därför kommer klassen och jag att fira genom att fika på mina goda, kladdiga chokladmuffins och min mammas havrerutor med choklad
Servera dem ljumna tillsammans med smör och ost. De är lite nyttigare än vanliga scones som är gjorde på vetemjöl, eftersom dessa är gjorda på fullkornsdinkelmjöl
H. ä. r. k. o. m. e. d. t. u. l. v. a. c. p. å. i. n. s. ö. g. f. h. P. b. -. K. y. j. R. 5. 0. 2. ,. 7. D. 4. S. 3. T. B. J. A. 8. 1. 6. F. x. G. L. I. (. E. d l
Häll över degen i en inoljad plastlåda med lock. Om man inte har bråttom med att få färdigt limporna går det lika bra att låta de stå och jäsa i rumstemperatur ett tag innan de bakas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.