Förra veckoslutet hade vi Borgå-gänget på besök, och då bakade jag två pajer. Stanningen gjorde jag på samma vis som ovan, och hällde den sedan över pajen
Det gjordes två olika varianter och vi bjuder på båda så får ni välja efter er egen smak. Ett litet bildbevispå att vi hade en alla tiders trevlig julafton och nej, vackra är vi icke - men roligt, det har vi nästan alltid
Så här kommer ett recept på en riktigt god nyponsoppa med antingen torkade nyponskal eller färska nypon, det är bara de två första stegen som skiljer sig lite beroende på vad som används
Havskräftor är en självklar favorit. Därför föll valet av förrätt denna gång på en soppa gjord på egenkoktfond samt krispig sparris och havskräftsstjärtar
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Lasagne på Anettes vis. Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Jag säger inte att det blir godare på stekhällen, visst inbillar jag mig det, men att ta mängderna och laga i en ”vanlig” kastrull, det säger sig självt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.