50 g jäst5 dl ljummet vatten½ dl mörk sirap3 msk oliv- eller rapsolja½ msk salt1 msk malda brödkryddor/kumminca 7 dl vetemjöl7 dl rågsikt1 äggSmula ner jästen i en bunke och lös upp den i det fingerljumma vattnet
Julbröd för flera. Jag har fått många förfrågningar om jag kan ta fram ett glutenfritt mjukt bröd utan ägg, mjölkprodukter, nötter/mandel och kokosolja, för alla som inte tål det
När man som jag gärna höftar i ingredienser när jag lagar mat behövs det några omgångar för att hitta tillbaka de gånger jag glömmer skriva upp vad jag håller på med där
Det här brödet är fritt från gluten, socker, jäst, ägg, mjölk & kan enkelt göras nötfritt. Det är crunchigt, segt, tuggigt, smakrikt, sött & salt och alldeles underbart
2 dl mandelmjöl eller 1 dl kokos- eller sesammjöl om nötfritt. Ställ in ugnen på 175 grader. Vispa samman ägg, "halvsmält" smör (så det lätt går att blanda ihop), yoghurt, salt och bakpulver
Det här brödet är helt naturligt glutenfritt, mjölkfritt, nötfritt samt äggfritt. Jag experimenterade med ett nytt veganskt och glutenfritt bröd i helgen och resultatet blev faktiskt väldigt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.