Dels gjorde jag tomatsås från scratch för första gången (iprincip), dels åt vifettucine gjord på sojabönor som jag ficki födelsedagspresent och dessutom premiär-användevimin nya spirelli-grönsaksskärare
salt & vitpeppar. salt & svartpeppar. Mustig, vegetarisk lasagne med både svamp och linser. Lägg ilitetomatsås, sedan lasagneplattor, svampsås, lasagneplattor, tomatsås… Toppa med den rivna osten
Det här har jag velat prova en längre tid – glutenfritt surdegsbröd gjord på helbovete. Det krävs ingenglutenfri surdegsgrund/surdegsstart eller särskildaingredienser utan det här kan vem som helst ge sig på direkt
IngredienserPortioner. 4 2 morötter 390 g krossade tomater basilika 390 g krossade tomater vitlök 1 dl torra röda linser 4 port spaghetti Att ha hemma 2 msk olivolja 2 dl vatten salt peppar Lägg tilliinköpslistan
Dela broccolinismå buketter och fräs den sedan mjuk på medelvärme ilite olja. Lägg ilinser, broccoli och fetaost i pajskalet och häll sedan över äggsmeten
Gröt med helt & krossat bovete eller havre. när jag gör gröt på heltrårisi stället för risflingor, krossat eller heltboveteistället för boveteflingor och krossat eller helt havre istället för havregryn
Kanske är det för att man använder aubergine rätt mycket ifilippinsk mat och att jag är uppvuxen med det, eller så är det för att när man steker auberginen ändrar den smak helt och blir sådär härligt mushy
Linssoppa kan man improvisera fram lite hur som helst. Låt puttra tillslinserna är mjuka. Idag blev den lyckad för att den fick en intressantsmakbrytning, med en pressad limefrukt/juicei, samt p g a - tror jag - mitt snart berömda chilli/rosmarinsalt
Något nytt som jag testat är att använda kokt helboveteistället för ris, pasta, potatis etc. Man kokar den ikycklingfond och vitvinsvinäger och det blirverkligen jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.