Till detta stekte vi på litestrimlad grönkål med pumpafrön, lite stekt grovhackad blomkål och gjorde en snabb currysås av den magiskt goda kycklingbuljongen från crockpoten
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiäri det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
En stor majskyckling som legat imarinad bäddades ner i grytan tillsammansmedlite godsaker. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusinmed sladd flyttade inifamiljen Andersson/Kårdahls hem
När kycklingen är klar så tar du den ur grytan och silar ner vätskan från crockpotteni en gryta. Lägg kycklingen på rotfrukterna, riv över citronskal, krydda medrosmarin, salt och peppar
Jag har också läst att man inte ska ha torkade örter medhelatiden, men det fungerade utmärkt. Otroligt enkelt recept, ner med grejorna i grytan och sju timmar senare var maten klar
Idag bjuder jag på helkycklingallt-i-ettigen. Det har varit en minst sagt tuff vecka där jag intevaritheltfrisk och så två klasser medmuntliga prov på det
När kycklingen är klar så tar du den ur grytan och silar ner vätskan från crockpotteni en gryta. Det blev väldigt gott, kycklingensaftig och såsen smakade mer – gärna med sked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.