16 cm
i diameter. Jag använder också laminerad plast som en ring inne i formen när tårtan fryses. Det blir lätt att ”klä av” tårtan som behåller en snygg yta. Vill du använda en springform som är 25 cm dubblerar du receptet på chokladbotten men kan behålla samma mängd på moussen, tårtan blir då lite lägre.
200 grader
i cirka
8-10 minuter
Den ska precis bli lite torr
2 gelatinblad
i vatten
5 minuter
Grovhacka ostkaka och lägg ovanpå chokladbotten
2 gelatinblad
i vatten i
5 min
Vispa grädden och blanda i finfördelade hallon
Helena är min goa arbetskollega som är riktigt duktig på det här med bak- och matlagning. Vi jobbar inte på samma avdelning, nej inte ens på samma förvaltning men vi sitter ändå fysiskt rätt så nära varandra och kan vinka genom en glasdörr
Sätt ugnen på 225°C. Det går lika bra med färdig smördeg, eller färdig pajmix som blandas med vatten. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, alt bred ut den färdiga smördegen
Bakarassistent Isabel hjälpte till att ta ut kakorna och att slå in dem. Jag har länge letat efter recept på kex som inte är så jättesöta och som kan passa till lite ost
Ett snabb bakat tunnbröd utan jäst med härlig smak av anis, fänkål och kummin. Har man inte så brått kan man försöka få de lite rundare och finare, men smaken är densamma
Här kommer ett sista inlägg innan vi åker iväg till Turkiet imorgon. Nyligen hittade jag ett paket räkor i frysen och beslöt mig för att göra en rätt som jag brukade göra mycket förut
I lördags när jag var i Skåne hade jag mitt matuppslag i tidningen Barometern, den här gången med temat vad man kan göra en söndagseftermiddag i köket så här i vintertid
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en rejäl skål. Blanda ihop resterande ingredienser separat med en mixerstav eller elvisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.