Om en stund ska jag åka ner på byn och handla lite mat inför helgen. -). Äntligen fredag. ) ”Degen” är lätt att röra ihop, ingredienserna brukar finnas hemma och faktum är att den till och med blir lite så där lagom seg som pizzadeg ska vara, och inte alls så ”kort” i konsistensen som LCHF-bröd brukar bli
Vik försiktigt - utan att trycka - ena sidan av degen mot mitten, därefter den andra sidan för att slutligen vända på hela degen så att undersidan hamnar uppåt (treslag på bagarspråk)
En helg när livet är sådär underbart att leva. Ni anar inte vilken otrolig rolig helg jag har haft. Vissa helgen önskar man aldrig ska ta slut, denna var precis en sådan
Det ska visst regna lite i helgen… Perfekt läge för att baka bröd. En bra bas för en god helgfrukost. Sätt tänderna i både recept och bröd i helgen, här kommer det
Igår såg jag närmligen flera ( på sociala medier) som hade bakat bullar så i helgen ska jag unna mig en och annan bulle jag med( har ett gäng som ligger i frysen och väntar)
Flera olika glassrecept har avverkats och en del frustration har uppstått under veckan som gått. Den första glassen i min nya glassmaskin blev som en blandning mellan milkshake och soppa, den andra blev också för lös och alldeles för isig
Helrostad blomkål har jag haft på min ”att-göra-lista” länge. Äntligen blev det dags. 2-3 stänger / 15 g kanel. 4-6 port. Grädda i mitten av ugnen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper i ca 45-60 minuter eller tills grönsaken är genomgräddad. 2-3 stänger / 15 g kanel
Förra helgen provade jag ett urklippt recept som väntat länge. Skär 1 *fläskfilé i tjocka skivor och lägg skivorna i 1-1,5 dl marinad av *Santa Maria hoisinsås blandad med några teskedar *rökarom (hickory rökextrakt på flaska). Jag hade tänkt fira bloggens födelsedag 15 februari med utlottning av fina ovanliga fröer, men det får bli nu under helgen istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.