En snabblagad lunch eller middag är att medans spaghettin kokar så gör jag en sås genom att steka bitar av röktsidfläsk tillsammans med kantareller och lite hackad rödlök, när de fått färg häller jag på grädde som får koka och ta smak av allt det goda som nyss stekts i pannan
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Blanda pastanmed fetaostblandningen, salta lätt och grädda i 225° tills osten smält. 300 g pasta eller ungersk klimp. 200 g röktsidfläsk eller rökt skinka
Låt puttra medan du kokar din pasta. Eftersom varje kök med självaktning bör ha schalottenlök och vitlök hemma går den här rätten väldigt lätt att göra av saker man bara har hemma
Den här sommaren har jag ju förmånen att arbeta med svensk rapsgris från Scan och jag kan inte tänka mig något bättre att göra av sidfläsket än att röka det
Slå av vattnet från pastan och blanda samman allt tillsammans med två äggulor. Middagen är klar på den tid det tar att koka pastavattnet och sedan färsk pasta
Sätt på en stor kastrull med vatten att koka pastan i. Under tiden som såsen kokar ihop kokar du pastan al dente - så den fortfarande har en lite hård kärna och inte blir alltför sladdrig och kladdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.