Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Skär upp köttet och servera medtillbehören som på bilden. Gnid in köttet med kryddorna. Mosa och vispa potatis och vitlök till en slät puré med den varma grädd- och smörblandningen, gärna med elvisp
Tillbehör. Smaksätt eventuellt med lite salt om det behövs. Förkoka små jämna potatisar med skal och bryn dem därefter i lite smör så att de får jämn färg runtom
Det blev en smarrig middag med trevliga gästerna Pia och RogerHelgrillad oxfile. grilla inte för länge medium-rare så köttet behåller sin mörhetUgnsbakade rotfrukter
I köttväg blev det ett säkert kort, helgrillad fläskfilé. Paprika i olika färger grillades och blandades sedan med avokado i en dressing med olivolja och citron
varva skivad potatis med riven ost, salt och peppar, slå sist på skyn från oxfilén. Garnera med halva ananasskivor och halva tomatskivor runt kanten på gratängformen
Oxfilé. Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök. Oxfilé. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa hårt och väl
Putsa oxfilén och stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör
oxfilé,. Börja med potatiskakan. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.